Vélemények

Néhány gondolat az induló bibliaiskoláról diákjainktól:

“Szeretném megköszönni nektek, hogy lehetővé vált rajtatok keresztül, hogy ezt az iskolát itt, Magyarországon elvégezhettem. Anyaként és feleségként, az ezzel járó feladatok és kötelezettségek mellett én nem tudtam volna külföldre utazni, hogy elvégezzem ezt az iskolát. Így azonban megtehettem, mert nagy szükségem volt rá. 23 éves keresztényként megújíthattam az elmémet, egészen más perspektívából látom az életemet, másként hathat rám Isten Igéje, mert egy szélesebb látószögből olvashatom a Bibliát. Másként is értem az olvasottakat, mint azelőtt. Igaz, még nagyon ülepednie kell a tanultaknak és még nagyon sok kijelentésre várok az eddigieken túl…. és még írhatnám és írhatnám, de a levelem célja inkább a köszönet és a hála az Úrnak értetek!”
B. I.

“Mindenképpen végig akarom csinálni az első évet, mert egyrészt imádom az iskolát, a tanárokat és titeket is, s azóta is sokat fejlődök az életemben.
Minden segítségeteket előre is köszönöm! Áldottak legyetek az Úrban és minden jót kívánok mindenben a Charis Biblaiskola tanárainak és összes diákjának!”
Szilvia

“A PAX tv-ben láttam Andrew Wommack műsorát!
Nagyon meggyőző volt a szemléletmódja. Tele vagyok kérdéssel.
Szeretnék tanulni a Charis Bibliaiskolában. ”
Ildikó

„Olvastam Andrew Wommack könyveit, engem érdekel, hogyan vezette Őt az Úr a Biblia megismerésében, mert nyilvánvaló, hogy annak alapján tanít. Az első alkalom igen kellemes és jó érzéssel teli volt számomra.”
Filák Anna

„Azért jelentkeztem a bibliaiskolába, mert pár éve tudtam csak meg, hogy a kegyelem korszakát éljük. Előtte 6 évig a törvények betartása mellett akartam hinni, de amikor megtudtam, hogy Isten mennyire szeret, hát bevallom, ellazultam. Közben azt éreztem, hogy ez így nem teljesen jó, és azt várom ettől az iskolától, hogy kicsit rendet tesz bennem. Ahogy belehallgattam az anyagba, úgy érzem, várakozáson felül teljesít. Örültem a csoporttársaknak, jó volt látni, hogy vannak, akik hozzám hasonlóan gyakorolják a hitüket.”
Bayer Péter

“Néhány évvel ezelőtt – amikor már egy jó ideje erős késztetést éreztem magamban arra, hogy több időt töltsek Isten jelenlétében imádkozva és az Igét tanulmányozva – találkoztam Andrew Wommack nevével. Külföldön élő sógorom ajánlotta: érdemes meghallgatni őt, hogyan mutatott rá Isten az életében számos nagyon fontos kérdésre, és hogyan tanította a Szent Szellem Isten akaratának a megértésére. Úgy döntöttem, elolvasom magyarra fordított könyveit, és ezzel egyidőben elkezdtem hallgatni a világhálón elérhető magyar nyelvű tanításait is. Örömmel tapasztaltam, hogy gondolkozása nagyban hasonlít az enyémhez, sőt számos olyan kérdést illetően rendelkezik válasszal, ami engem már régóta foglalkoztat. Tanításai sokat segítettek szellemi életem fejlődésében, helyes istenképem kialakításában, értelmem megújításában. Ez azóta is folyamatban van.
Amikor tudomásomra jutott, hogy a közeljövőben lehetőség nyílik egy átfogó igetanulmányozásra a Charis Bbliaiskola keretein belül, eldöntöttem, hogy feltétlenül jelentkezni fogok rá. Hálás vagyok Istennek, hogy ez az iskola idén februárban elindulhatott Magyarországon, és én a hallgatója lehetek. Külön köszönet a szervezőknek odaszánt munkájukért!
Biztos vagyok benne, hogy nagy áldás lesz számunkra, valamint környezetünk számára egyaránt!
Isten áldását kívánom mindannyiunkra!”
Piszter Klára

„Én olvastam könyvet Andrew Wommacktől, és nagyon szimpatikusnak találtam azt, ahogyan értelmezi az Igét. Szerintem Isten olyan látást adott neki, ami valóban áldássá válik sokak számára. Azért választottam ezt a bibliaiskolát, mert a tanítóról sugárzik Isten bölcsessége egy visszafogott, józan és szeretetteljes módon. Ilyen tanításhoz meg tudok nyílni bizalommal, hogy Isten formálhasson az Ige által.”
Piszter Henriett

2 hozzászólás “Vélemények” bejegyzéshez

 1. Kedves Gyula!

  Az ingyenes biblia iskola témában megfogalmazott véleményéhez kapcsolódva osztom meg “látásunkat”.

  A magyarországi Charis Biblia Iskola tananyagának létrehozásához az anyagai forrásokat az Andrew Wommack Ministries központ bocsájtotta a rendelkezésünkre. A jelenleg kialakított tandíj mértéke hozzájárulásnak tekinthető és nem fedezi a első évfolyam előállításának a költségeit. A második évfolyam anyagának létrehozása is hasonló forrásokból történik.
  Az iskola tandíjának mértéke nincs közvetlen kapcsolatban a tananyag létrehozásának és az iskola működtetésének a költségeivel.
  Az biblia iskola költségeinek fedezetét az Andrew Wommack Ministries nemzetközi és hazai támogatói hozták és hozzák létre.

  Az iskolai tandíjakat, azaz a modulok árát szintén beleforgatjuk az iskola működtetésének költségeibe.
  A tandíj mértékét a biblia iskola indításakor alakítottuk ki több szempont figyelembe vételével. Ezek között a szempontok között megjelent az a szempont is, hogy a hallgatók járuljanak hozzá az iskola működtetési költségeihez. Ez tehát egy tudatos döntés volt részünkről. A tandíjon keresztül a hallgatóknak lehetősége nyílik az Isten munkájába történő “befektetésre”. Hiszem azt, hogy ha valaki hittel “fektet be” Isten munkájába, akkor azt Isten megáldja és ezt az áldást megtapasztalja az életében.
  Ha valakinek az anyagi lehetőségei nem engedik meg azt, hogy a tandíj mértéke miatt részt vegyen a levelező biblia iskolában, akkor a jelentkező tandíj kedvezmény igénybevétele miatt fordulhat a biblia iskola vezetéséhez, akik úgy gondolom hogy nyitottak arra, hogy valamilyen kedvezményes lehetőséget kínáljanak fel számára.

  Az, hogy a biblia iskola létrehozása és működtetése illetve a tandíj és annak mértéke Isten akarata-e vagy sem ez filozófiai kérdés. Az Andrew Wommack Ministries működése és annak gyümölcsei számomra azt bizonyítják, hogy az Andrew Wommack Ministries látása és munkája benne van Isten akaratában és Isten jelentős mértékű áldásával megy végbe. Andrew tanításai a médiákon keresztül és a bibliai iskolákon keresztül segítik és gazdagítják a hallgatókat és áldást jelentenek számukra.

  Üdvözlettel!
  Tibor

 2. Tisztelt Charis Bibliaiskola!

  Had reagáljak az alábbiakra.

  “Az Úr arra indított, hogy kezdjem el a Charis Bibliaiskolát (Charis Bible College) azzal a céllal, hogy kiképezzünk embereket a szolgálat munkájára. Azt akarta, hogy egyedi szemlélettel tegyem: legyen Isten Igéje bőséges tanításának és a valós, gyakorlati szolgálati tapasztalatnak az ötvözete. Ezt modellezte az Ószövetségben Illés és Elizeus a prófétaiskolával, az Újszövetségben pedig az, amikor Pál azt mondta Timótheusnak, hogy képezzen ki hűséges embereket mások tanítására. Tudtam, hogy ezzel a kombinációval az itt végzett hallgatók képesek lesznek elkerülni sok problémát és nehézséget, amivel én kerültem szembe; ők már felkészültek lesznek.”

  Kétségtelen, hogy van szó a Bibliában a szellemi képzésről és valóban fontos az igei felkészültség. De a bibliai szövegből nem derül ki, hogy akár Elizeus akár Pál apostol egy “fizetős tanfolyam” keretében végezte volna mások tanítását!

  Teljesen egyértelmű, hogy felmerülnek anyagi szükségek egy szolgálattal kapcsolatosan de Isten királyságában ezek betöltése nem a világ módszere szerint történik! Isten embereket indít adakozásra amennyiben Ő maga indít el egy szolgálatot!

  Az igei megoldás az, hogy mindenkinek ingyenessé tenni a lehetőséget és bízni Istenben, hogy az anyagi dolgokról gondoskodik. Ha mégsem gondoskodik akkor nem tőle van a misszió vagy pedig nem az ő tiszta igei alapelvei érvényesülnek a működésben és ezt korrigálni kell!

  Ilyen egyszerű ez az egész! Tudom ez a véleményem szembe megy a mai általános gyakorlattal és kevesen vannak akik Istenben bízva teljesen rá hagyatkoznak az anyagi szükségek terén is, de mivel én magam is ismerek ilyen szolgálókat akik soha semmilyen pszichikai nyomást nem gyakorolnak emberekre a pénz kicsikarása terén és mégis Isten gondoskodik róluk ezért biztosan tudom, hogy ez működik.
  Működik de hozzá kell tennem, hogy csak azoknál akik valóban Isten elhívása szerint választják a teljes idejű szolgálatot nem pedig úgynevezett “megélhetési” prédikátorok akik csupán hasznot szeretnének húzni Jézus nevéből.

  Nem állítom, hogy önök ebbe a csoportba tartoznak és feltételezem a jó szándékukat, de elképzelhetőnek tartom, hogy “mivel tükör által homályosan látunk” eddig nem gondolták, hogy ez a bevett (tandíjas, előre fizetős) gyakorlat alapvetően Biblia ellenes!

  Végezetül, szeretném figyelmükbe ajánlani Müller Györgyöt akinek az élete egy hatalmas bizonyság, hogy a viktoriánus Angliában hitből több árvaházat hozott létre és árvák ezreit nevelte fel. Isten mindig gondoskodott az anyagiakról pedig soha sem kért adományokat és főleg nem manipulálta az embereket pszichésen az adományok kikényszerítésére!

  Üdvözlettel:

  Gyula

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük