Pusztai kiképzés                                                                                                                                                            Január 8.                                     

Lukács 1,80: „A kisgyermek pedig növekedett, és erősödött szellemben, és a pusztában élt addig a napig, amíg meg nem kezdte küldetését Izráelben.” (RÚF)

LUKÁCS 1,57-80

Keresztelő Jánosnak volt a legfontosabb feladata, ami valaha is halandónak adatott a világtörténelemben. Neki kellett előkészítenie a rég várt Messiás eljövetelének útját. (76. vers)

Hogyan készítette fel az Úr Jánost egy ilyen fontos feladatra? Melyik egyetem tudta megtanítani neki mindazt, amit tudnia kellett? Ki tartott neki kurzust, hogy a valaha élt legnagyobb prófétává váljon? (Mt 11,11) Természetesen senki sem tudta felkészíteni Jánost egy ilyen fontos pozícióra, ezért az Úr személyesen tanította őt. János harmincéves koráig a pusztában volt, és közvetlenül az Úr oktatta a Szent Szellem által.

Az Úr személyes érintése teljesen nyilvánvaló lett. Hat hónappal azután, hogy János megkezdte szolgálatát, Izrael egész nemzete ébredést tapasztalt és Krisztus eljövetelét várta. Amikor Jézus eljött, a zsidók azon csodálkoztak, hogyan tudhat olyan dolgokat, amelyeket soha nem tanult. (Jn 7,15)

Ez a különleges tudás, amely közvetlenül az Úrtól jön a Szent Szellem által, most minden hívő számára elérhető.

Ez az új szövetség része. (Zsid 8,11) A Szent Szellem azért küldetett, hogy a tanítónk legyen, de meg kell jelennünk az óráján, és számítanunk kell arra, hogy kapunk Tőle. (Jn 14,26) Még az eljövendő dolgokat is megmutatja nekünk. (Jn 16,13)

 

Originally posted 2024-01-08 00:00:18.