JÖVŐT ADNI A FÜLÖP-SZIGETEK GYERMEKEINEK

„A pásztor, akinek ott van a gyülekezete, azt mondta: Amikor ott vagyunk, csak haladjatok.
Láthatjátok, hogy embereket gyilkolnak meg. Láthatjátok, hogy embereket erőszakolnak meg. Ti csak menjetek! Én leszek az élen, a másik pásztorom pedig hátul lesz
fegyverrel.”

Gyülekezetek pásztorlásától árvaházak működtetéséig, hajléktalanszállók alapításától terhességi központok segítéséig: amikor a Charis Bibliaiskola hallgatói kinyilatkoztatást kapnak Isten szeretetéről, nem tehetnek mást, mint hogy egyedi, kivételes módokat találjanak arra, hogy mindezt megosszák másokkal – még akkor is, ha ez az életüket veszélyezteti.

Esther Branco Dias a Charis Walsallba járt Angliában; nem azért, hogy misszionárius legyen, vagy egy szolgálat vezetője, hanem azért, hogy mélyen a szívébe plántálja Isten kegyelmének egyszerű igazságát. Miután gyermekként nemi erőszakot szenvedett el, a szégyen érzelmi sebei miatt úgy hitte, hogy szeretet helyett Isten éppen csak eltűri, de a Charis teljesen eloszlatta ezt a hazugságot.

„Az, hogy mindennap hallottam a kegyelem üzenetét, olyan volt, mintha egy nyitott szívműtéten estem volna át. Az életem és az, ahogyan magamról gondolkodtam, teljes fordulatot vett” – emlékszik vissza Esther. Ez arra a felismerésre vezette, hogy Isten felhasználhatja az életét az Ő dicsőségére.

 

Elhívás a Fülöp-szigetekre

Miután Isten szeretete elmozdította a korlátokat, amelyeket önmagára helyezett, Esther csatlakozott az osztálytársaihoz egy missziós útra a Fülöp-szigetekre. Ahelyett, hogy a turisták által kedvelt gyönyörű tengerparti strandokra és üdülőhelyekre látogattak volna el, a csoport Manila egyik legszegényebb nyomornegyedébe ment, a hírhedt Happyland nevű helyre.

Esther így emlékszik vissza: „A pásztor, akinek ott van a gyülekezete, azt mondta: Amikor ott vagyunk, csak haladjatok. Láthatjátok, hogy embereket gyilkolnak meg. Láthatjátok, hogy embereket erőszakolnak meg. Ti csak menjetek! Én leszek az élen, a másik pásztorom pedig hátul lesz fegyverrel.

Ti a Charis Bibliaiskolából jöttetek, és Andrew Wommacktől tanultatok. Szeretem Andrew-t, és azt szeretném, ha eljönnétek ide, mert tudom, hogy az imáitok hatásosak lesznek, és ha a kezeteket a betegekre teszitek, látni fogjátok, ahogy meggyógyulnak.”

Happylandben járva Esther átérezte a nők sikoltozását és a gyerekek sírását, amint visszhangzott az egész nyomornegyedben. Észrevette a megerőszakoltak szemében a megtörtséget és az éhezők reménytelenségét. Neki nem volt elég egy missziós út.

„Tudtam, hogy Isten a szívembe véste ezt a helyet. Otthon Angliában álmodtam róla. Arra ébredtem, hogy hallom a gyerekek sírását, és tudtam, hogy valamit tennem kell” – idézi fel.

 

Nonprofit szervezet alapítása a semmiből

Esther kutatni kezdte egy nonprofit szervezet működtetésének mikéntjét. Bevonta az apját és az osztálytársait, összekapcsolódott a Fülöp-szigeteken élő helyi pásztorokkal, és kidolgozott egy tervet arra, hogy ezeket a gyerekeket biztonságos menedékbe juttassák az utcáról.

Így született meg a Purim Trust.

„Kicsiben indultunk, és úgy gondoltuk, hogy a barátokkal és a családdal talán egy-két gyereket tudnánk felkarolni – jegyzi meg Esther. – Aztán amikor tíz gyereket patronáltunk, az hihetetlen volt!” Jelenleg a Purim Trust több mint 150 gyermeket támogat, és nem tervezi, hogy lassítson.

Az ingyenes étel, a menedék és az oktatás mellett a Purim Trust ugyanazt a reményteljes üzenetet adja a gyerekeknek, amelyet a Charis tanított Esthernek évekkel ezelőtt: Isten szeretetének egyszerű igazságát.

„Mindennap elmondják nekik, hogy szeretik őket. Bátorítást kapnak Isten Igéjéből, és van pártfogójuk, aki mellettük áll – akár a világ másik végéről is –, hogy támogassa őket és levelet írjon nekik” – mondja Esther.

Ha többet szeretnél megtudni Esther szolgálatáról, látogass el a https://thepurimtrust.org/ nevű weboldalra!

Szeretnénk köszönetet mondani a Charis World Outreach barátainak és partnereinek. Támogatásotokkal a világ különböző pontjain működő bibliaiskoláink továbbra is építik a hallgatókat Isten Igéjének megingathatatlan alapjaiban.

Ahogy Estherhez hasonlóan egyre több hallgató gyökerezik és alapozódik meg a szeretetben, tudjuk, hogy nem tehetnek mást: meg fogják osztani másokkal!

Originally posted 2023-11-20 17:27:30.