CHARIS MBARARA:

Az új helyszín az élő víznek ugyanabból a kútjából fakad

 

„Majd ismét kiásta Izsák azokat a kutakat, amelyeket apjának, Ábrahámnak az idejében ástak.”  1Mózes 26,18 (RÚF)

Egy ősi kúthoz hasonlóan, amelyet nemzedékek óta használnak, a személyes tanítványság időtlen ereje ma is ugyanolyan hatékonyan működik, mint a kezdetekkor. Jóllehet ma már okostelefonokat és műholdakat használunk, hogy az evangéliumot a lehető legszélesebb körben terjesszük, mi a Charis World Outreach-nél nem a feltűnő technikai trendekre fókuszálunk, hanem azokra a szolgálati módszerekre, amelyek örökkévaló gyümölcsöt teremnek.

Ez vezetett bennünket a legújabb bibliaiskolai helyszínünk, az ugandai Charis Mbarara elindításához.

Az ugandai Kampalában található Charis Bibliaiskola működtetése mellett Junaid és Kelly-Anne Esau igazgatók Mbararára, az ország nyugati régiójában található városra irányították a figyelmüket.

Mivel Mbarara átitatódott a cselekedeteken alapuló vallással, Junaid és Kelly-Anne tudták, hogy egy új bibliaiskola elindítása előtt először le kell fektetniük az alapokat a helyi pásztorokkal és igehirdetőkkel, akik közül sokan még soha nem hallottak Andrew Wommackről.

Csak egyetlen esélyük volt jó első benyomást kelteni, ezért az Esau házaspár ellenállt annak a késztetésnek, hogy a divatos marketing módszerekre támaszkodjon, és úgy döntött, hogy a múlt győzelmeinek felidézésével indul a jövő felé. Miközben Istent kereste útmutatásért, Junaidnek eszébe jutott Leland Shores, aki a Charis Bibliaiskolában végzett és tizenöt évvel korábban úttörő munkát végzett Ugandában a kegyelem üzenetével.

„Ezután arra kértem az Urat, hogy irányítson ezekhez a régi kutakhoz – mondja Junaid. – Mi hozott életet a nemzetbe a szolgálat kezdetekor? Mi a helyzet most ezekkel a szolgálati területekkel?”

Ezek a kérdések ajtót nyitottak Mbarara városába. A Szent Szellem ösztönzésére az Esau házaspár felhasználta a Tanítványság evangelizáció programot – ugyanazt az anyagot, amelyet Leland vitt magával Uganda szinte járatlan vidéki útjain abban a törekvésében, hogy megalapozza a helyi pásztorokat az igaz evangéliumban.

 

A régi kutak kiásása

Ez a kipróbált és jól működő kút csillapította az áttörésre érett kultúra szomját. Ahogy Mbarara helyi pásztorai és igehirdetői ízelítőt kaptak a kegyelem üzenetéből a Tanítványság evangelizáción keresztül, feltámadt bennük a vágy, hogy elmélyüljenek Isten Igéjében. Amikor a Charis Mbarara júniusban megnyitotta kapuit, huszonnégy diák iratkozott be.

 

Kapu Kelet-Afrikába

A Kampalában és a Mbararában tanuló diákok elviszik az osztályteremben tanultakat a szülővárosaikba, sőt azon túl, így a Szent Szellem nemcsak Ugandában, hanem egész Kelet-Afrikában is tért hódít.

„Uganda Kelet-Afrika központi része. Azt hiszem, ami itt történik, az továbbgyűrűzik Kelet-Afrika többi részén is” – osztja meg Junaid. – Hallgatóink a vakok szemének megnyílásáról, a betegségek gyógyulásáról és a családok újra egyesüléséről szóló bizonyságokkal térnek vissza.”

 

Egy kontinens megváltoztatása lépésről lépésre

Hallgatóink bizonysága a csodákról csak egyetlen példa arra, amit a Charis World Outreach partnerei és barátai világszerte lehetővé tettek számunkra. Folyamatos támogatásotoknak köszönhetően az Andrew Wommack és Leland Shores úttörő munkája által megteremtett alap egy teljesen új generációt ért el az evangélium erejével. És ez még csak a kezdet!

Afrikai terjeszkedési programunk arra összpontosít, hogy a „régi kutak” használatával egy alaposan kidolgozott terv keretében a kontinens minden országában elindítsunk egy helyi Charis Bibliaiskolát, ezért a World Outreach csapatának nem lesz könnyű dolga.

„Van egy nagy hegyünk itt Kelet-Afrikában, a Kilimandzsáró – jegyzi meg Junaid –, és bármilyen nagy is ez a hegy, lépésről lépésre meghódítják. Úgy hiszem, nagy célunk van itt Kelet-Afrikában, de lépésről lépésre elérjük.”

 

Originally posted 2023-12-14 12:08:26.