Elhiszed?                                                                                                                                                                        Január 2.

Lukács 1,18: „Zakariás így szólt az angyalhoz: Miből tudom meg ezt? Hiszen én már öreg vagyok, és a feleségem is igen idős.”(RÚF)

LUKÁCS 1,5-25

Zakariás és Erzsébet igaz emberek voltak (6. vers), akik sok éven át imádkoztak gyermekért. Ugyanazokat a csalódásokat és frusztrációt érezték, mint bármelyikünk, ám továbbra is hittek Istenben. Az Úr végül meghallgatta imáikat, és elküldte angyalát, hogy bejelentse az örömhírt.

Mi volt Zakariás reakciója? Nem tudta elhinni. Pontosan az adatott meg neki, amiért imádkozott, ő viszont kételkedett abban, hogy ez igaz. Zakariás mégis megkapta a csodát. Alighanem a felesége hite segítette át.

Hasonlóképpen talán te is a megfelelő dolgokért imádkozol. Lehet, hogy őszintén és komolyan gondolod, de meglepődnél, ha ezek az imák ma hirtelen meghallgatásra találnának? Felkészültél arra, hogy választ kapsz az imáidra?

Mielőtt Izrael fiai ténylegesen megszabadultak Egyiptomból, hittel fogyasztották el a páska-vacsorát. Becsomagoltak és készen álltak az indulásra. Nekünk is számítanunk kell arra, hogy az imáink meghallgatást nyernek.

Képzeld el, hogyan éreznéd magad, vagy mit tennél, ha éppen ebben a pillanatban nyilvánulna meg a válasz az imáidra! Majd, amennyire csak lehetséges, kezdj ez alapján gondolkodni és cselekedni! Meg fogod tapasztalni, hogy az egész hozzáállásod megváltozik, ha a probléma helyett a válaszra összpontosítasz.

 

Originally posted 2024-01-02 00:00:01.