Démonok a gyülekezetben                                                                                                                                                 Február 18.

Márk 1,23: „Éppen ott volt a zsinagógájukban egy tisztátalan szellemtől megszállott ember, aki így kiáltott fel…” (RÚF)

MÁRK 1,21-28; LUKÁCS 4,33-37

 

Sokan nem kapcsolják a démonoktól megszállt embereket az istentisztelet helyéhez. Jézus mégis a gyülekezetben találkozott a legtöbb démonnal, amit kiűzött. Miért lennének démonoktól megszállott emberek a gyülekezetben?

Egyes esetekben azért voltak ott, mert segítséget kerestek. A gyülekezet a kórházhoz hasonlóan gyógymódot kínál az embereknek, ezért vonzza a betegeket.

Más esetekben az ördög helyez ilyen embereket a gyülekezetbe, hogy szellemi betegségeket terjesszen. Egy Isten igaz Igéjét tanító gyülekezetnek vagy evangélizálnia kellene ezeket az embereket, vagy a bűnösségük felismerésére kellene juttatnia őket, hogy továbbálljanak. Sajnálatos módon a démonoktól megszállt emberek manapság nagyon is jól boldogulnak a legtöbb vallásos környezetben.

Mindig szeretetet kell tanúsítanunk a bűnösök iránt, ahogy Jézus tette, de egy csöppet sem szabad engedékenynek lennünk az ördöggel szemben. Aki gonosz szellemet akar megtűrni magában, annak nem kellene otthon éreznie magát a gyülekezetben.

Engedd, hogy Isten Szelleme éljen rajtad keresztül, mint ahogy Jézuson keresztül, és vagy felbőszíted, vagy megörvendezteted az embereket, de nem lesznek közömbösek!