Gyökeret ver az evangélium Lengyelországban

Ha az evangélium igazsága gyökeret ereszt, a dolgok megváltoznak. A még mindig erőteljesen katolikus Lengyelország ezt a változást kezdi megtapasztalni az Andrew Wommack Ministries łódźi irodáján és a helyi Charis Bibliaiskolán keresztül. „Hisszük, hogy közeledik az árhullám – mondja Lukasz Buchnajzer, az AWM és a Charis lengyelországi igazgatója. – Érezhető.”

Lukasz így mesél a reakciókról: „Az emberek szinte mindennap hívnak minket és kérdéseket tesznek fel. A YouTube-on nézik a videóinkat. Lengyelül nézik az Evangéliumi igazságok műsorait.” A világ eléréséért tett erőfeszítéseknek fontos részét képezi a szolgálat televíziós szereplése. „Határozottan állíthatjuk, hogy az Evangéliumi igazságok a legjobb reklám az iskolának és Andrew tanításainak.” Mivel a lengyelek 90%-a katolikusnak vallja magát, Lukasz megjegyzi: „Ez elképesztő. Mindez teljesen ellentétes a katolikus teológiával, az emberek pedig jönnek és hallgatnak minket. Tanúi vagyunk annak, hogy Isten Igéjének hatására megváltoznak.”

Isten már régóta készíti az utat

Csodálatos, amit Isten cselekszik, mindazonáltal hosszú időbe telt idáig eljutni. Minden a kommunizmus bukásával kezdődött. „A 90-es években, amikor a kommunizmus véget ért Lengyelországban, megnyíltak a határok és ezzel együtt az emberek elméje is. Elérhetővé vált a hit és a bővelkedés üzenete, és az emberek izgatottak voltak. Ezek az üzenetek azonban nem gyökereztek meg bennük; nem volt szilárd alapjuk Isten Igéjében. Minden gondolkodás nélkül átvették… de nem tapasztalták meg Isten valódi erejét. Az igazság az, hogy közösségben kell lenned Istennel; és Andrew kiegyensúlyozottságot hoz mindabban, amit az emberek tanulnak.”

Lukasz és csapata az élvonalban szolgál ezzel az üzenettel. A lengyelországi Charis 2012-es indulása óta lefordítják Andrew tanításait. Mivel saját kiadójuk van, az üzenet terjesztése sokkal könnyebben megy. „A kegyelem üzenetének – pontosabban a kegyelem és hit egyensúlyának – az úttörői vagyunk Lengyelországban.”

Harc a vallásos gondolkodásmóddal

A lengyelországi munkának megvannak a maga kihívásai. „A lengyel pásztorok senkinek sem javasolják, hogy a Charisba járjon” – jegyzi meg Lukasz. Az okát kifejtve így folytatja: „Félnek Andrew tanításától… mert olyanokat hallanak, hogy menj és támaszd fel a halottakat. Ha megpróbálják és kudarcot vallanak, akkor azt hiszik, hogy Andrew Isten erejéből egy vallásos formulát csinált. A pásztorok ettől kiborulnak.”

Mégis jönnek az emberek, mert felismerik a különbséget a vallás és az Istennel való kapcsolat között. Lukasz azonban hozzáteszi, hogy nem a megosztás a cél. „Azt tanítjuk a hallgatóinknak, hogy áldást hozzanak a pásztoroknak és ne lázadást szítsanak.”

Változás a Charison keresztül

Ha már az iskolánál tartunk, Lukasz megemlíti, hogy a járvány alatt milyen volt a jelentkezés. „A COVID miatt most más. Isten arra készíti a csapatunkat, hogy még több hallgatóra számítsunk… Isten munkálkodik a szívünkben, hogy mélyebb kapcsolatunk legyen Vele, mert másképp nem fogjuk tudni ezt a növekedést átvenni.”

Semmi kétség afelől, hogy a növekedés úton van. Isten megígérte: „ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.” (Ézsaiás 55,11) Ma Lengyelországban kicsi az evangéliumi hívők – karizmatikusok, pünkösdiek és baptisták – aránya. Ám Lukasz kijelenti: „Hiszünk abban, hogy a Charison keresztül ezt megváltoztatjuk.” A változás már elkezdődött. Lengyelország készen áll. Rendszeres, havi támogatásod segítségével learathatjuk mindazt, amit Isten ad. Áldás vagy számunkra!

Partnereink segítenek megváltoztatni a világot

Köszönjük minden partnerünknek! Ti teszitek lehetővé, hogy Lukaszhoz hasonló embereket neveljünk fel, akik elhozzák a változást, amelyre Lengyelországnak és a világnak szüksége van.

Ha még nem vagy a partnerünk, fontold meg, hogy azzá válsz! Te is segíthetsz nekünk vezetőket képezni, életeket átformálni és nemzeteket megérinteni. További információért látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra.

Originally posted 2021-03-24 08:06:16.