A Charis hallgatói a frontvonalban

Az orlandói Charis Bibliaiskola hallgatói győztesek az emberiség lelkéért vívott harcban: fényt hoznak a sötétségbe, gyógyulást a betegségekre és szeretetet a magányosoknak. Terry és Melanie Hull az ország egyik leggyorsabban növekvő Charis Bibliaiskolájának igazgatói. Az exponenciális növekedés ellenére Hullék ápolják a közösséget és fenntartják a családias környezetet, ahogy a korai egyház tette az Apostolok cselekedeteiben.

A korai egyház mintájára

Terry és Melanie az első századi gyülekezet mintáját használják, hogy a diákok kapcsolatban maradjanak velük. „A szombatjaink hasonlóak ahhoz, mint ami az Apostolok Cselekedeteiben olvasható – meséli Melanie. – Nem tudunk mindennap találkozni, de amikor igen, akkor együtt eszünk, együtt imádkozunk és bátorítjuk egymást.” Egy olyan világban, ahol mindenki elszigetelődött, a Charis és hallgatói a Krisztusban való egységet választották, támogatják egymást, szeretettel és az Evangélium reményével szolgálnak.

Egy aktív család

Hogy tovább erősítsék a közösségi szellemet, Hullék sok korábbi hallgatót alkalmaznak önkéntesként, lehetővé téve, hogy a Charis család aktív tagjai maradjanak. Ezek az önkéntesek tanítják a jelenlegi diákokat. „Elmondjuk minden végzősünknek, hogy négyszeres haszna van annak, ha önkéntesek lesznek – magyarázza Terry. – Kapcsolatban maradnak a többiekkel. Alapszinten bekapcsolódnak a tanítványképzésbe az éppen aktív diákokkal. Folyamatos online oktatásban részesülnek, mivel hozzáférésük van a régi és az új kurzusok anyagához. Végül pedig fejlesztik a vezetői képességeiket, hiszen csoportokat fognak vezetni.”

Terry így folytatja a részletekkel: „8, 10, de akár 15 fős csoportokat is tanítanak. Az órákon kiscsoportos beszélgetést tartanak, imádkoznak és szolgálnak. Azután visszajönnek hozzánk és beszámolnak… Ez az, ami családiassá teszi az iskolánkat: a kis csoportok és a vezetőik. Nagyobb áldást jelentenek, mint amire számítottam.”

Csodák

Az orlandói Charis Bibliaiskolát meghatározó egység olyan környezetet teremt, ahol gyógyulások és csodák történnek. Az egyik diák elvetélt, de Isten kegyelmével és a Szent Szellem vigasztalásával az osztálytársai mellé és a férje mellé álltak. Ma már egy egészséges kislányt vár – dicsőség Istennek!

De ez még nem minden! Egy korábbi hallgató felesége felkelt a halálos ágyáról. „Az egyik önkéntesünk felesége a kórházban feküdt koronavírussal és a halálán volt – emlékszik vissza Terry. – Nem kapott levegőt, nem tudod beszélni; szinte semmit sem tudott csinálni. A férj kijelentést kapott az Úrtól, és szólni kezdte az Igét a feleségének, aki két nap múlva gyógyultan és teljesen egészségesen hagyta el a kórházat. A nővérek a szobájába lépve azt kérdezték tőle, hogy mégis mit csinál. Ő ugyanis talpra állt és járkált. Ez csoda!”

Vezetők képzése

Isten gyógyító és helyreállító erejének hordozói vagyunk. Az Ő fiai és lányai vagyunk: Isten családja. Az orlandói Charis Bibliaiskola betölti Jézus küldetését: meggyógyítja a megtört szívűeket, szabadulást hirdet a foglyoknak, megnyitja a vakok szemeit, megszabadítja a szenvedőket és az elnyomottakat. (Lukács 4,18)

Erre az egyik példa az idei Evangéliumi igazságok konferencia. „Szombaton a konferencia után két-három órán át olvastuk a hallgatók bizonyságait – meséli Melanie. Gerincferdülésből gyógyultak meg, ferde hátak egyenesedtek ki, megtört szívek álltak helyre, az emberek megtértek és betöltekeztek Szent Szellemmel… Ezekben az emberekben ugyanaz a Szent Szellem van, mint a vezetőikben. Tudnak imádkozni másokért, és éppen annyira tudnak hinni, mint mi… Az itteni diákok jobban összetartanak, mint sok gyülekezet, amit láttam.”

„A hívők egész gyülekezete pedig szívében és lelkében egy volt. Senki sem mondott vagyonából semmit a magáénak, hanem mindenük közös volt. Az apostolok pedig nagy erővel tettek bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról, és nagy kegyelem volt mindnyájukon. ”

(Apostolok Cselekedetei 4,32-33)

Mit cselekszik Isten az orlandói Charis Bibliaiskolában? Idegeneket családtaggá változtat, a diákokat vezetőkké teszi, a reménytelenséget meggyógyítja. Te is részese vagy ennek a munkának a havi adományaidon keresztül! Köszönjük!

Ha még nem vagy a partnerünk, fontold meg, hogy azzá válsz! Így segíthetsz nekünk az Igét a lehető leghatékonyabban hirdetni!

További információért látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra.

Originally posted 2021-05-26 06:05:37.