Vélemények a szolgálatból

„Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?”

Zsoltárok 118,6

2020-ban a világ szinte az őrület állapotába került. A pánik és a félelem áradatként tört fel az emberek szívében. A gyülekezet és Isten népe buzgón kereste testvéreit erőért. A világ reménykedve tekintett Isten népére, hogy lássa, mit tesznek. Ebben a káoszban az Andrew Wommack Ministries új és jobb módszereket hozott létre, hogy a világ minden részén elérje Isten népét és elvigye az evangélium reménységét. A reakció teljesen elképesztő volt.

Terjed

Isaac Akowuah az egész Afrikáért felelős regionális igazgatónk. Erős, bölcs és szelíd lelkű ember a körülötte lévők számára. Amikor az élő közvetítések nagyobb gyakoriságáról kérdeztük, és arról, hogy milyen hatást gyakorolt Andrew a világra a járvány alatt, kifejtette: „Andrew élő közvetítései olyanok, mint egy kép Isten Szent Szellemének áldásáról.” Majd így folytatta: „Akarjuk-e, hogy Andrew itt legyen Afrikában? Igen, természetesen! Láttuk azonban, hogy Isten kiterjeszti a hatókörét Andrew-n és az ő online projektjén keresztül. A számok egyre nőnek.” A dél-afrikai csapat sok ember felé tudott szolgálni az élő közvetítéseken és a szolgálat központjából kiinduló egyéb tartalmakon keresztül. A jó hír nemcsak Dél-Afrikában, hanem egész Afrikában terjed.

A világ megváltoztatása a színfalak mögül

Mark White az Andrew Wommack Ministries élő adások produkciós vezetője. Mark nap mint nap fáradhatatlanul dolgozik csapatával, hogy minden tanítás, bibliatanulmány és élő közvetítés elérje a Föld minden szegletét és egyre több emberhez hatékonyan eljusson az evangélium.

Mark megosztja, milyen volt, amikor a világjárvány terjedni kezdett a Földön. „A munkám sokat változott – mondja. – Andrew arra kért minket, hogy tegyük lehetővé, hogy mindennap tudjunk élő közvetítést sugározni az egész világon, és a csapatom ezt kérdés nélkül teljesítette.” Eleinte Marknak nem volt számadata, amivel pontosan bemutathatta volna, hány embert ért el a csapata. Amikor megtudta, hogy az új szolgálati erőfeszítések milyen hatással voltak Magyarországon, Kanadában, Oroszországban, Afrikában és máshol, megdöbbent.

Fény a sötétben

Kanadában gyorsan növekszik a szolgálat jelenléte – a nyilvános összejövetelekre és rendezvényekre vonatkozó szigorú korlátozások ellenére is. Scott Kennedy, az Andrew Wommack Ministries kanadai igazgatója, Isten csodálatos embere megosztja velünk a pandémia utáni időszakban végzett munka áldásait és küzdelmeit. A korlátozások ellenére a világjárvány idején megnyílt egy második Charis Bibliaiskola az albertai Calgaryben. Scott szerint a kanadai szolgálat végzése változtatást igényelt, mivel az iroda teljesen online rendezte az olyan eseményeket, mint a gyógyító iskola, illetve sok munkatárs és az összes bibliaiskolai hallgató távolról dolgozott. Néhány eseményt, köztük az Evangéliumi igazságok kanadai szemináriumát elhalasztották, és élő közvetítéssel tartották meg. Az AWM kanadai csapata azonban izgatottan várja azt a napot, amikor Andrew személyesen is ellátogat hozzájuk, miután a korlátozások enyhülni kezdenek és a személyes szolgálat újraindul.

Közeleg az újjászületés

Eközben Európában Katona Zsolt, az AWM és a Charis Bibliaiskola magyarországi igazgatója a kis európai országban tapasztalható hihetetlen növekedésről számolt be. Elmondta, hogy egy Andrew személyes jelenlétével tartott konferencián 1500 ember gyűlt volna össze. Most azonban az élő közvetítést biztosító technológia segítségével elképesztő módon 20 ezer ember kapcsolódott be az online tanításokba.

Az ámulatba ejtő számokat tetézi, hogy a szolgálat YouTube csatornája, amely videónként átlagosan alig több mint 3000 megtekintéssel indult, mostanra már 80 ezer körüli nézettséget produkál a legjobban teljesítő videók esetében. Katonáék számos partnert is megnyertek, akik hajlandóak segíteni az Úr munkájának folytatásában Magyarországon. Ezek nem pusztán számok, hanem emberek, lelkek, Isten gyermekei, akik a sötétségből a világosságra jönnek. Köszönjük, Uram!

„Mondják hát, akik félik az Urat, hogy örökké tart szeretete! Nyomorúságomban az Urat hívtam segítségül. Az Úr meghallgatott, tágas térre vitt engem. Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?”

Zsoltárok 118,4-6

Isten nem hagyott el bennünket; a Föld minden szegletében munkálkodik. Te is fontos része vagy ennek a nagyszerű munkának. Köszönjük azoknak az embereknek a nevében, akiket a havi támogatásoddal elérsz.

Ha még nem vagy a partnerünk, csatlakozz hozzánk még ma! Így segíthetsz nekünk az Igét a lehető leghatékonyabban hirdetni.

További információért látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra.

Originally posted 2021-06-19 06:38:42.