Vezetők képzése. Életek átformálása. Nemzetek megérintése.

Az evangélium hirdetése

„Valójában azt hittem, hogy már nincs mit adnom.”

– Deborah Delaney, a charlotte-i Charis Bibliaiskola másodéves hallgatója

„[A férjem és én] válaszút elé kerültünk: kényelmesen nyugdíjba vonulunk, és az életünk értelmetlen lesz… Nem tetszett.”

– Teri Cole, a charlotte-i Charis Bibliaiskola másodéves hallgatója

 

Nem nyugdíjba vonultak, hanem újból lángra gyúltak

A keresztények között gyakori az a vágy, hogy valami értékes dolgot tegyenek, mielőtt a Charis Bibliaiskolába jönnek. Miután Coloradóban járt a Charis nyílt napokon, Teri így emlékszik vissza: „Döntöttük. Miért ülünk itt, amíg meg nem halunk? Az életünk újra kezdődik.” …Nem ért véget hetvenévesen; hetvenévesen kezdődik. ” Nem sokkal később a férjével együtt beiratkozott a charlotte-i Charis Bibliaiskolába. Deborah arról tanúskodik, hogy a Charis milyen hatást gyakorolt az életére. „Annyi kérdésem volt legbelül. Az Úr pedig a Charis révén mélyreható tanítással válaszolt erre a sok kérdésre… A hatvanas éveimben járok, és újra kezdek mindent. Izgatott vagyok a jövőm miatt, mert most már tudom, hogy van jövőm, és ez fényes jövő az Úrban.

 

Végzik az evangélista munkáját

Most, amikor az evangéliumra talán minden eddiginél nagyobb szükség van, óriási lehetőség nyílik a charlotte-i Charis Bibliaiskola hallgatói előtt. „Úgy érezzük, hogy Amerikában éppúgy szükség van az evangéliumra, mint bárhol máshol” – mondja Y’vonne O’Brien, a charlotte-i Charis Bibliaiskola adminisztrátora. Férjével, Gradyvel, a Bibliaiskola igazgatójával közel tizenöt éve készítik fel a hallgatókat a szolgálat munkájára.

Ezek a hallgatók felkészültek arra, hogy megosszák az evangéliumot és megosszák Isten szeretetét a szükségek betöltésével. A helyi közösségekkel kezdik. …

„Itt vagyunk, hogy bármit megtegyünk.”

A missziós utakra szükség van a vezetők képzéséhez, az életek átformálásához és a nemzetek megérintéséhez. Ugyanez igaz itt, Amerikában, ahol néha az emberek fizikai szükségleteinek a betöltése gyakorolja a legnagyobb hatást. „Minden missziós út csodálatos, mert gyakorlati jellegű, terepen végzett szolgálat – mondja Y’vonne. – Jössz, és bármit megteszel. …Néha lehet egyszerűen takarítás. Lehet valamilyen segítség, például egy szoba kifestése. …Tényleg azt mondjuk, hogy itt vagyunk, hogy bármit megtegyünk. ”

A stratégia azért működik, mert nem számít, hogy egy hallgatónak van-e ajándéka az evangelizációra. Van hely a számára, hogy elhozza az evangéliumot a körülötte élőknek. „Mindenkinek lehetősége nyílik a szolgálatra, ahelyett, hogy csak mások szolgálatát figyelné.” …

Köszönjük!

Neked köszönhetőek a charlotte-i Charis Bibliaiskola gyümölcsei. Akik vetnek, ugyanolyan fontosak, mint akik aratnak, és mindnyájan együtt örülünk az aratásnak. (János 4,36-37) Köszönjük!

Ha még nem vagy a partnerünk, fontold meg, hogy azzá válsz! Így a részese leszel annak, hogy a világ minden táján megérintjük az embereket. További információért látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra.

Originally posted 2021-04-26 07:01:13.