Valószínűleg nem találtad volna ki, hogy ezek a szavak hajdan Lori Balma, a Charis Bibliaiskola egyik igazgatójának a szájából hangzottak el, amikor férje, Ken megismertette Andrew tanításaival. Miért mondta Lori, hogy kapcsolja ki? „Mert annyira meg voltunk telve azzal a vallásos tanítással, hogy a kereszténység a teljesítményünkön alapul” – magyarázza Lori.

A szívében azonban ezt hallotta: „Kapcsold csak vissza!” Akkor még talán nem is tudta, miért, de engedett a Szent Szellem hangjának, és a férjével együtt elkezdték Isten Igéjének igazságaival megújítani az elméjüket. „Kis adagokat vettem be egyszerre – mondja Lori –, aztán megemésztettem, majd jött a következő kis adag egészen addig, amíg meg nem értettem Isten valódi természetét.”

Az újdonsült ismeret arra vezette a Balma családot, hogy jelentkezzen a Charis Bibliaiskolába. Az elsőéves kurzuson Lori kijelentést kapott Istentől. „Wendell Parr Szent Szellemről szóló előadásán ültünk – meséli. – Tudtam, hogy a Szent Szellem szólt hozzám, hogy ezt az üzenetet visszavisszük Minneapolisba. Én, a friss elsőéves hallgató odaszaladtam Wendellhez: Wendell, Wendell! Isten azt mondta, hogy Minneapolisban bibliaiskolát fogunk nyitni. Ő csak megsimogatta a fejem és megjegyezte: Drágám, legalább az első évet végezd el.

És a Balma család elvégezte. A másodév után a bibliaiskola alapítása iránti vágyuk nem csappant meg, sőt most már fel is voltak rá készülve. Tudták, hogy amit megtapasztaltak, nem pusztán a feltörekvő szolgálóknak van. „A Charis nem csak azok számára van, akik úgy érzik, teljes idejű szolgálatra kaptak elhívást” – mondja Lori. „Ez nem erről szól” – vág közbe Ken. A neve hallatán a Charis Bibliaiskolát sokan tévesen csupán egy olyan iskolának gondolják, amelyik szolgálókat képez ki. A Balma család tisztázza ezt a félreértést. „Ez Isten természetének a megismeréséről szól” – mondja Lori. „Ez az Ige megértéséről és annak megismeréséről szól, ki is vagy valójában – részletezi Ken. – A Krisztusban való identitásod és mindaz, ami neked adatott, mindent megváltoztat.”

Ma Lori és Ken vezeti a minneapolisi Charis Bibliaiskolát, és segít a diákoknak megérteni azokat az igazságokat, amelyek megváltoztatták az ő képüket Istenről. Lori nagyon szeretné, hogy az emberek megtudják: a Charis többet adhat nekik, mint amit el tudnak képzelni. „Az embereknek fontos felismerniük, hogy ha befektetnek önmagukba a Charison keresztül, az a legjobb befektetés. Változást fognak tapasztalni az egészségükben, az anyagi helyzetükben, a kapcsolataikban, az érzelmeikben, és abban, ahogyan a világot látják… Bátorítunk mindenkit, hogy a Charis Bibliaiskolát ne valamiféle vallásos dolognak tekintse, hanem egy olyan helynek, ami sorsformáló megtapasztalást nyújt minden hívő számára.”

Egyre többen hallanak a minneapolisi Charisról, Lori és Ken pedig most már a minnesotai Lake Elmóban is vezetnek egy bibliaiskolát. A két intézménybe összesen 75 diák jár. Tom és Charlene Heinig, regionális igazgatók elismerik a Balma családot az elért eredményeikért. „Lori és Ken csodálatos igazgatók – mondja Tom. – Lori marketinges háttere egyértelműen látható; remek ötletei vannak. Talán a legjobb, legrendezettebb igazgatók közé tartoznak, akikkel valaha találkoztam.”

Ha a Charisra gondolsz, ne csak egy bibliaiskolát képzelj el, mert a Charis több annál! A Charisnál több lehetsz. „Köszönjük mindenkinek, aki a World Outreach partnereként elérhetővé teszi a Charist a világon mindenhol – fogalmazza meg Lori. – Ők a világ átformálásának részesei. Még ha soha nem is jártak a Charis Bibliaiskolába, még ha be sem tették a lábukat a tanterembe, a partnerségük életeket változtat meg.”

Ha még nem vagy a partnerünk, de szeretnél részese lenni Isten munkájának, hogy vezetőket képezz, életeket formálj át és nemzeteket érints meg, akkor csatlakozz hozzánk még ma! További információért látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra.

Originally posted 2020-05-18 08:33:14.