/Barry Bennett – Charis Bible College/

Egy almafa a természete szerint almafa. A magtól kezdve a gyümölcstermésig bezárólag a természete nem változik. Miféle változások, látható és kézzelfogható dolgok történnek, amíg a fa növekszik és fejlődik? Ránézésre nem sokan tudnák egy kis facsemetéről, hogy abból almafa lesz, de évek múltán mindenki számára egyértelmű lenne. Bár mindig is almafa volt, hosszú évekig nem hozott gyümölcsöt.

Az életben csak akkor kezded fent, amikor gödröt ásol. Senki sem érett keresztényként, teljesen kifejlődött ajándékokkal és nagy befolyást gyakorolva kezdi. Ahogy a fának magként indul az élete, úgy nekünk is!

Hogyan növekedhetsz, fejlődhetsz és teremhetsz gyümölcsöt ebben az életben?

1. Kitartással és hűséggel tedd azt, amit Isten eléd helyezett! Tedd a kezed az eke szarvára azon a mezőn, ahová kerülsz!

2. Gyakorold a hitedet a kis dolgokban! A hit olyan, mint az izomzat. Edzésre van szüksége. Tanulj meg hitben járni életed minden területén!

3. Tanulj másoktól! Légy tanítható!

4. Szolgálj másokat! Légy áldás! Vesd bele az életedet a környezetedben lévőkbe!

5. Légy készen, hogy belépj az új lehetőségekbe, amik erőfeszítést igényelnek tőled! Számíts kihívásokra és lehetőségekre az úton! Ne félj elhagyni a komfortzónádat!

6. A mélységet te állapítod meg, de hagyd, hogy Isten állapítsa meg a szélességet! Minél mélyebbre hatolsz az Istennel való kapcsolatodban, Ő annál jobban ki tudja szélesíteni a befolyási övezetedet. Ő adjon neked előmenetelt! Nem kell önmagadat reklámoznod.

Originally posted 2016-02-15 10:24:09.