Kilencéves koromtól minden erőmből kerestem Istent, de szánalmasan sikertelenül. Próbáltam követni minden gyülekezeti szabályt, de nem éreztem, hogy örömet szereznék az Úrnak. Annyiszor elbuktam, hogy végül feladtam.

Évekkel később volt egy látomásom a keresztről: bepillantást nyertem abba, hogy mi az identitásom Krisztussal és Krisztusban. Természetfeletti módon láttam magamat Benne, ahogy meghalt, eltemették, lement a Föld alsóbb részeire, majd kilépett a sírból. Láttam magamat Benne, de ez már nem ugyanaz a személy volt, aki meghalt a kereszten. Egy másik énem lett.

Most nem tudom teljes részletességgel elmesélni a látomásomat, de nagyon mélyen megérintett. Keresni kezdtem Istent, hogy értesse meg velem, amit láttam. Az Úr pedig tanítani kezdett arról, amiről sokunkat nem tanítottak: a kereszt erejéről.

Megmutatta nekem a 2Korinthus 5-öt. A 17. versben azt olvastam, hogy új teremtés vagyok és a régiek elmúltak. Ami azonban a testemet illeti, semmit sem változott. A téves gondolkodásom sem múlt el. A 18. versben az áll, hogy „mindez pedig Istentől van”. De tudtam, hogy a testemben és a testies, megújítatlan elmémben semmi nincs Istentől.

Akkor az Úr megmutatta nekem, hogy többről van itt szó, mint pusztán a testemről.

Megértettem, hogy azért küszködtem az elmúlt években, mert senki sem mutatta meg nekem a Krisztusban lévő új énemet. Senki sem magyarázta el, hogy három részből állok: szellemből, lélekből és testből. (1Thesszalonika 5,23)

Isten kijelentette nekem a Filippi 1,6-ból, hogy Ő már elkezdte a jó munkát a szellemi emberemben. Naponta dolgozik a lelki részemen, és ígéretet adott, hogy a külső emberem (a testem) Jézus megjelenésekor megváltást fog nyerni. Tehát üdvösségem lett a múltban (Efézus 2,8), üdvösséget nyerek most a jelenben (Róma 1,2), és üdvösségem lesz a jövőben (Róma 8,23-24).

Megértem, ha küszködsz a testben. Azért van ez, mert Istenért próbálsz élni. Ehelyett azonban meg kell tanulnod, hogyan élj Istenből és Istennel a Krisztusban lévő új identitásod szerint.

Ebből a kulcsfontosságú témából többet is megosztottam a krisztusi identitásunkról szóló 2020-as konferenciámon, illetve az Identity Theft (Személyiséglopás) című könyvemben. Bátorítlak, hogy szerezd be ezt az anyagot. Ha megérted a krisztusi identitásodat, megváltozik az életed, ahogy az enyém is megváltozott.

Duane Sheriffről

Duane Sheriff az oklahomai Durantban lévő Victory Life Church alapítója és vezető pásztora. Író és előadó, aki beutazza a világot, felszólal konferenciákon és gyülekezetekben, valamint a Charis Bibliaiskolában is tanít. Első könyvét Identity Theft címmel 2017-ben adták ki. Megrendelhető angol nyelven a https://pastorduane.com/books/idtheft/ weboldalon.

Originally posted 2021-03-10 08:09:51.