Érezted már magad alkalmatlannak az Istentől kapott elhívásod betöltésére? Súgta már az ellenség a füledbe, hogy mindent el fogsz rontani? Mindezen félelem közepette eldöntheted, hogy a hazugságnak vagy a hitnek engedsz.

A chicagói Charis Bibliaiskolát elvégzett Jane Landato ugyanilyen választás elé került, amikor felkérték, hogy ő legyen annak az iskolának az igazgatója, ahol ő maga is végzett. Koordinátorként szolgált a Charis Oswegóban, de érezte, hogy Isten a chicagói iskola vezetésére hívta el.

„Két hétig igyekeztem meggyőzni Istent, hogy rossz embert választott – emlékszik vissza Jane. – Emberileg úgy éreztem, hogy alkalmatlan vagyok egy ilyen pozícióra. Nagyon kevés számítógépes ismerettel rendelkeztem, és nem tudtam, mivel jár az igazgatói munka.”

Így folytatja: „Elfogadtam a pozíciót, miután az Úr azt kérdezte tőlem, hogy szerintem Ő képes-e megbirkózni ezzel. Azt feleltem: Igen Uram, tudom, hogy Te képes vagy rá. Erre azt mondta: Akkor hadd tegyem meg rajtad keresztül.” Megaláztam magam és sírtam amiatt, hogy mindez velem történik. Nagyon hálás vagyok, és áldást jelent, hogy ilyen módon szolgálhatom Isten embereit.

Jane ma bátran állítja, hogy neki van a világon a legjobb munkája. Olyan pozíciót tölt be, ahol láthatja, ahogy a diákok megváltoznak, felnőnek és megszabadulnak a rossz gondolkodástól és a vallásos tradícióktól.

Gondolj bele, Jane mindezt elmulasztotta volna, ha engedi, hogy a félelme megbénítsa. Úgy jutott túl az alkalmatlanság érzésén, hogy engedte a Szent Szellemnek, hogy rajta keresztül munkálkodjon, és mindennap hitben lépett ki.

A diákok is hitben lépnek ki, és lenyűgöző eredményeket tapasztalnak. „Két diák hitbeli lépése volt, amikor beiratkoztak a Charisbe” – meséli Jane. – Nem volt elég pénzük rá, de érezték, hogy Isten ott akarja látni őket. Isten szólt két másik hallgatóhoz, akik, a nevüket nem felfedve, kifizették helyettük az egész első év tandíját. Jó időben voltak jó helyen.”

Ne engedd, hogy az ellenség letérítsen az utadról. Mi van, ha te vagy a megfelelő ember az Istentől elrendelt munkára? Hogyan fogsz dönteni?

„Istennek minden lehetséges – jegyzi meg Jane. – Olyan ajtókat tud megnyitni, amelyek emberileg lehetetlennek tűntek. Azt üzenem annak, aki alkalmatlannak érzi magát, hogy lépjen ki a hajóból és bízzon benne. Nem fog csalódni.”

Mindez lehetetlen lenne a partnereinek a támogatása nélkül. Ha az egyik partnerünk vagy, köszönjük! Ha adományozni szeretnél a Charis World Outreach számára, vagy ha szeretnél partnerré válni, látogass erre az oldalra (angol nyelven).

Ha adományozni szeretnél a Magyarországon működő szolgálatunk számára akkor azt az alábbi számlaszámon teheted meg:

Charis Alapítvány

11737007-21175282-00000000

A magyarországi partnerségről itt olvashatsz bővebben:

http://awme.hu/partnerseg/.

 

Együtt megváltoztatjuk a világot!

Originally posted 2018-09-23 03:58:51.