Október 10-én szombaton tartottuk a Charis Bibliaiskola 3. félévnyitó rendezvényét, egyben nyílt napját. A regisztrált hallgatóknak lehetőségük volt a helyszínen átvenni a befizetett, de még nem kézbesített modulokat, illetve hozzájuthattak Andrew Wommack magyar nyelven kiadott könyveihez is.

DSCF7378-kKatona Zsolt, az Andrew Wommack Ministries & Charis Bible College magyarországi misszióvezetője bevezetőjében arra bátorította a hallgatókat, hogy a nehézségek ellenére ne lankadjanak, mert nem Isten akarata, hogy a tanulmányok félbemaradjanak az utat keresztező akadályok miatt. “Nem kis hegyet mászunk, de a hátizsákot Krisztus cipeli” – mondta, majd a 2. Korinthus 1:18-at idézte:

Hű tanúm az Isten, hogy a mi beszédünk hozzátok nem volt igen és nem. Mert az Isten Fia Jézus Krisztus, akit köztetek mi hirdettünk, én és Silvánus és Timótheus, nem lett igen és nem, hanem az igen valósult meg Őbenne.

Adjon ez nekünk is erőt, és gondoljunk arra, hogy – bár mindig akad elfoglaltság, ami miatt a tananyagot félretehetjük – a folyamat elhúzódása nemcsak a hatékonyságot csökkenti, hanem esélyt ad annak is, hogy feladjuk. A bibliaiskola vezetője rendszerességre buzdította a hallgatókat, és legalább havonta egy modul elvégzését javasolta, melynek során nem gyengébb társ, mint maga Isten áll mellettünk. Átadta a coloradói központ vezetőinek és hallgatóinak üdvözletét, és a nyári látogatásról szóló élménybeszámolóból kiderült, hogy hatalmas szervezet részei vagyunk, mely minden kontinensen jelen van. De ami ennél is nagyszerűbb hír: mennyei seregek állnak mögöttünk.

Zsolt lelkesítő bevezetője után Gere József házigazdaként köszöntötte az egybegyűlteket, hiszen ezúttal is a szigetszentmiklósi Szabadkeresztény Gyülekezet adott otthont a találkozónak.

DSCF7385

Az alkalomról nem hiányozhatott a dicsőítés, melyet Kiss Zoltán és Papp Tibor vezetett.

nickA vendégelőadó Nick Wyndow, a CBC Walsall tanítója, az AWME nyugalmazott munkatársa következett ezután a nap további részében: Nick a saját maga által összeállított modul 2. részét tanította. Arról a teremtett világról beszélt, melyben senki sem maradhat életben egyedül. Mindennek és mindenkinek szüksége van mindenre és mindenkire az életben maradáshoz. Az egymással összefüggő teremtett világban “Nem jó az embernek egyedül lenni.” (1Mózes 2:18) Egyedülálló és csodálatos módon alkotta meg az asszonyt, ahogyan a bolygókat, a természetet, az emberi szervezetet – mindennek megvan a pontosan körülhatárolt szerepe a rendszerben.

Az egymással kölcsönösen összefüggő teremtett világ arra utal, hogy az Istenség személyei egymással kölcsönös összefüggésben vannak. Ebbe a dicsőséges és harmonikus világba belépett a bűn, melynek eredményeként megjelent a világban az önzés. Az önzés az, ami a leginkább akadályozza az együttműködés korábbi harmóniáját. Csupán egymás szolgálata jelentheti az üdvözítő megoldást.

Milyen állomásokon keresztül visz ez az út? Hogyan áll újra helyre az egység? Hogyan viszonyuljunk a vezetőkhöz, és milyen a jó gyülekezeti struktúra? Mindez kiderült a szombati nyílt napon, melyet online vagy offline jegyzetek formájában a később csatlakozók is megkaphatnak.

Ne feledd: a bibliaiskolába a jelentkezés folyamatos. Nem maradtál le semmiről, ezért ha kedvet kaptál, jelentkezz bátran! A részletekről, a jelentkezés módjáról ITT OLVASHATSZ.

Képek az alkalomról:

DSCF7386

DSCF7382

DSCF7392

DSCF7389

DSCF7390

Originally posted 2015-10-11 19:25:39.