Semmi sem lehetetlen                                                                                                                                              Január 4.

Lukács 1,37: „mert Istennek semmi sem lehetetlen.” (RÚF)

LUKÁCS 1,26-38

Micsoda kijelentés! Ha ezt elhinnénk, mennyire más lenne az életünk!

Születésünktől fogva arra tanítanak bennünket, hogy legyünk tisztában a korlátainkkal. Ezt nem kaphatod meg! Ne nyúlj hozzá! Ne vegyél dolgokat a szádba! Nem érhetsz a tűzhöz! És még folytathatnánk a sort.

Ahogy felnövünk, valójában az érettség jele, ha felismerjük a korlátainkat és megtanulunk azok között élni. Mindennek vannak határai. Ez az élet igazsága.

Istennek azonban nincsenek korlátai. Amikor belépünk a természetfeletti világába, le kell vetnünk minden korlátot. Meg kell újítanunk az értelmünket azzal az igazsággal, hogy Isten nem olyan, mint mi. Ő bármit megtehet.

Csodálatos Istenünk van, akinek olyan óriási a hatalma, hogy fel sem tudjuk fogni. Ő teremtette a világegyetemet, és ez még csak nem is tette próbára a képességeit. Mégis sokszor azon tűnődünk, vajon nem túl nehéz-e a helyzetünk az Úrnak. Nem látjuk, hogyan tud minket egyáltalán átsegíteni.

„Én vagyok az Úr, minden élőnek az Istene. Van-e számomra lehetetlen?” – mondta az Úr Jeremiásnak. (Jer 32,27) A válasz egyértelműen: NEM! A hitetlenség az egyetlen dolog, ami korlátozza Istent. (5Móz 7,17) Ma tiszteljük meg Őt azzal, hogy elhisszük: semmi sem túl nehéz Neki!

 

 

Originally posted 2024-01-04 00:00:16.