Mit tett a Charis World Outreach a globális pánik és bizonytalanság ellenére? Terjesztettük az evangéliumot, tanításokat adtunk ki és szolgáltunk a szükségben lévők felé. Más szóval: mindazt, amit eddig is. Miért? Azért, mert…
„Isten igéje viszont nincs bilincsbe verve.”
2Timótheus 2,9b
A koronavírus világjárvány kapcsán kialakult helyzet miatt a World Outreach különleges lehetőséget kapott az evangélium terjesztésére. Ahogy Andrew Wommack mondja: „Az ördög mindig túljátssza a szerepét, és kudarcot vall.” Míg egyre több üzleti vállalkozást és szervezetet zártak be, a World Outreach egyre több és több embert ért el. A különbség csak a szolgálat módjában volt. Bár nem volt lehetséges a személyes találkozás, világszerte minden elérhető eszköz által kapcsolatba léptünk a közösségekkel. Úgy találtuk, hogy az emberek minden eddiginél nyitottabbak az evangéliumra.

„Nekem úgy tűnik, hogy elfoglaltabbak vagyunk, mint korábban, mert remek lehetőségünk adódott az emberekkel kapcsolatba lépni – mondja Steve Körner, a németországi Charis Bibliaiskola igazgatója. – Épp most fejeztük be a partnereink könyveinek megrendelését.” Hozzáteszi: „Ami a diákokat illeti, már nagyon várják az online találkozókat. Így elérjük a kombinált képzésben részt vevő hallgatókat is, és bátorítani tudjuk őket, amennyire csak lehet.”

Indiában a regionális igazgató, Paulraj Joseph így nyilatkozik: „Folyamatosan megosztjuk Andrew videóit. Ezenkívül rendszeres kapcsolatban vagyunk a partnereinkkel, a diákjainkkal és valamennyi barátunkkal. Az egyik prioritásunk az ő bátorításuk. Üzeneteket, hírleveleket küldünk nekik, és számos linket. Múlt pénteken online úrvacsorai istentiszteletet tartottunk, amit a diákok, a személyzet és a családok nagy része követett. Remek közösségi program volt.
Azt akartuk, hogy a dolgok haladjanak tovább… Elindítottuk a 24 órás telefonos szolgálatot a hét minden napján. Az angol mellett kilenc különböző indiai nyelvjárásban szolgálunk az emberek felé.”

Mindezeken túl Andrew televízió-műsort indított Olaszországban és a francia
nyelvterületeken is. Véletlen egybeesés? Nem hisszük. Isten munkálkodik a World Outreachen keresztül: vezetők képzése, életek átformálása és nemzetek megérintése zajlik. „A Nap soha nem nyugszik le a Charis World Outreach fölött” – mondja Andrew. Ez nem fog abbamaradni. Amikor a világnak a legnagyobb szüksége van ránk, nem fogunk meghátrálni, hanem kinyúlunk felé és elérjük.
Olvasd el az alábbi részletet Andrew korábbi üzenetéből, amely a COVID-19-ről szól.

„Először is nekünk, hívőknek soha nem szabad félelemből cselekednünk. „Mert nem a félelem szellemét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság szellemét” – olvassuk a 2Timótheus 1,7-ben. Soha nem a félelemnek kell motiválnia minket. Az 1János 4,18 ezt mondja: „A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben.” Hitben járunk, nem pedig félelemben…

…Hiszem, hogy ebből minden eddiginél jobban jövünk ki. Az emberek most több időt tölthetnek az Igével. Én napi tíz órát tanulmányozom az Igét. Több mint 200 ezer órányi ingyenes anyag található a weboldalunkon. Ha napi nyolc órán keresztül olvasnád ezeket, akkor 68 évbe telne, mire a végére érnél.
Angol nyelvű segélyvonalunk napi 24 órában működik hétfőtől péntekig. Ha bármilyen okból imára van szükséged, rendelkezésedre állnak imaszolgálóink, akik szeretettel szolgálnak feléd és bátorítanak az Úrban. Csak hívd a 719-635-1111-et!”

Telefonos ügyfélszolgálatunk elérhetősége Magyarországon:
+36 96 604112; +36 30 4749631
Hétfő–péntek: 10.00–14.00

Köszönjük Word Outreach partnereinknek, hogy mindezt lehetővé teszik. Hatalmas áldás vagytok nekünk!

Ha részese akarsz lenni a World Outreach munkájának, ahogy életeket változtat meg a világon, csatlakozz hozzánk partnerünkként!
További információért látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra.

Originally posted 2020-06-22 08:51:03.