Erő a szolgálatra                                                                                                     Január 5.

Lukács 1,41: „Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, megmozdult a magzat a méhében. Betelt Erzsébet Szent Szellemmel.” (RÚF)

 LUKÁCS 1,39-56

Mária köszöntésének hallatán Keresztelő János örömében megmozdult az anyja méhében. (44. vers) Egy hathónapos magzat rendkívüli érzelmeket élt át, örömében megmozdult, és gyakorlatilag megtelt Szent Szellemmel.

Jézus ezt az embert nevezte a legnagyobb ószövetségi prófétának, és nem véletlen, hogy ő volt az egyetlen a Bibliában, akit az anyja méhétől fogva betöltött a Szent Szellem. (Lk 7,28)

Isten kenete, amely minden igát megtör, egyszerűen a Szent Szellem megnyilvánuló jelenléte és munkája. (Ézs 10,27) A Szent Szellem a Szentháromságnak az a része, amely képessé tesz bennünket a szolgálatra.

Isten nem azt kéri tőlünk, hogy mi éljünk érte, hanem azt, hogy Ő éljen rajtunk keresztül. (Gal 2,20) A keresztény élet nem megváltozott élet, hanem kicserélt élet. Ez csak akkor valósítható meg, ha a Szent Szellem vezet minket és erőt ad nekünk.

Még Jézus sem kezdte el a szolgálatát, amíg fel nem kente a Szent Szellem, pedig Ő Isten bűntelen Fia volt. Mennyivel inkább kell nekünk a Szent Szellem erejére támaszkodnunk a mindennapi életünkben. Ma legyél tudatában a benned élő Szent Szellem jelenlétének, és várd, hogy természetfeletti módon vezessen és erőt adjon!

Aki kér, az kap. (Lk 11,9-13)

 

Originally posted 2024-01-05 00:00:45.