A hit nemes harcát harcolod? Pál az 1Timótheus 6,12-ben így ír: „Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet, amelyre elhívattál, amelyről vallást tettél szép hitvallással sok tanú előtt.” Ez egy felhívás minden hívő számára, hogy élvezze az Isten szerinti élet gyümölcseit, de sajnálatos módon ezekben a zavaros időkben sokak nehezen tudnak eleget tenni ennek a felhívásnak.

Ilyen időkben nekünk, a Gyülekezetnek más alapelvek szerint kellene élnünk. Sajnos sokan félreértik, mit jelent hitben élni és ki tud hitben élni. Elképesztő ellenállást vált ki, amikor az emberek kilépnek és odaszánják magukat a hittel teli életre, ezért úgy gondolják, hogy csak az erős hívők tudnak valóban hitben járni. De ez nem így van!

Mindnyájunknak képesnek kellene lenni hittel élni – függetlenül a körülményeinktől. Jézus soha nem mondta, hogy hatalmas adag hitre van szükség, mielőtt szólni tudnál a hegyednek. Ő azt mondta: „ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda – akkor odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen.” (Máté17,20)

Ha még mindig azt hiszed, hogy nem érsz fel a gyülekezeted vezetőihez vagy szolgálóihoz, gondolj Jézus tanítványaira a Lukács 8,22-25-ben. Jézus így szólt hozzájuk a 22. versben: „Menjünk át a tó túlsó partjára!” A tanítványok pedig hittel kiléptek: találtak egy hajót, és vitorlát bontottak. Amikor azonban vihar kerekedett és a félelem úrrá lett rajtuk, valami nagyon fontosat nem vettek észre: „a hajó kezdett vízzel megtelni, úgyhogy veszélyben voltak” (23. vers), mégsem süllyedtek el. Úgy cselekedtek, ahogy Jézus mondta nekik: kimentek a hajóval, és annak ellenére, hogy minden rosszra fordult, ami csak rosszra fordulhatott, a víz színén maradtak.

A hittel teli életet az táplálja, hogy tudjuk, milyen nagyra becsüli Isten a népét és mennyire törődik vele. Ha nehéz folytatni a harcot, akkor tudnod kell, hogy Isten meg van veled elégedve. Ha ki mersz lépni hitben és megbízol Benne, Ő a segítségedre siet. Eljuttat az életcélodhoz, ahogy Jézus is átvitte a tanítványait a viharon.

Arthur Meintjesről:

A Charis Bibliaiskola oktatójaként Arthur Isten feltétel nélküli szeretetének és kegyelmének üzenetét adja át hallgatóinak. Az a vágya, hogy épülést és helyreállást hozzon az emberek életébe. Az Újszövetség nélkülözhetetlen igazságai, Az evangélium lényege és az Uralkodjon a szabadság c. előadásai segít a hallgatóknak megérteni az isteni élethez szükséges kegyelem erejét.

Originally posted 2021-04-17 10:34:38.