Szellemi táplálék                                                                                                                           Február 13.

János 4,32: „Ő pedig azt mondta nekik: Nekem van mit ennem, amiről ti nem tudtok.” (RÚF)

JÁNOS 4,27-46

A táplálék elengedhetetlen az élethez. Nélküle nem tudtunk növekedni, fejlődni. Erőt és vitalitást nyerünk belőle. Az étel azonban megölhet minket. A helytelen táplálkozás több embert öl meg, mint bármilyen betegség.

A lelkünknek is szüksége van eledelre. Azok a dolgok, amikre gondolunk és a bennünk lévő vágyak táplálják a lelkünket. Jézus azt mondta: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.” (Mt 4,4; RÚF)

Jézus többre értékelte a szellemi táplálékot, mint a testit. Nagy örömmel látta, hogy ez az asszony és a város lakossága elfogadta az üdvösség ajándékát. Nekünk is Istenre kell irányítanunk a vágyainkat, hogy a szellemi dolgok fontosabbak legyenek számunkra a testi eledelnél.

A keresztények kudarcának és depressziójának legfőbb oka a lélek számára nem megfelelő táplálék. A szellemi gondolkodás életet és békességet teremt, a testi gondolkodás pedig halált okoz. (Róm 8,6)

Egészségtudatos társadalmunkban sokunknak még csak eszébe sem jutna, hogy helytelen táplálkozással ártson a testének. Lelki területen azonban megöljük magunkat azzal, hogy rossz dolgokat fogyasztunk. Ma vegyél magadhoz egészséges szellemi eledelt!