Szomjazol?                                                                                                              Február 10.

János 4,14: „… de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne.”(RÚF)

JÁNOS 4,4-26

Jézus gyönyörű képet festett az üdvösségről ebben az igerészben. Az általa hozott üdvösség olyan, mint egy artézi forrás, amelyet nem kell szivattyúzni. Állandóan buzog.

Sajnos nem minden keresztény tapasztalata egyezik Jézus leírásával. Sokan inkább egy régi szivattyúra hasonlítanak, amit újra és újra be kell indítani. Alighogy jön egy csepp víz, meg kell pihenniük. Elveszítik az erejüket. A víz megáll. Aztán mindent elölről kell kezdeniük.

Jézus azonban azt mondta, hogy soha többé nem szomjazunk meg. Ez nem azt jelenti, hogy egyetlen korty örökre megelégít bennünket. Ám ahogy nap mint nap továbbra is élvezzük az életnek ezt a vizét, folyamatosan felfrissülünk. Az Ő életének forrása ott van, de nekünk kell belőle vennünk

A keresztény életben akkor következik be szárazság, amikor más dolgokkal helyettesítjük az élő vizet, amelyet egyedül Jézus adhat. Valahányszor egy keresztény újra megszomjazik, az nem a Jézustól kapott élő víz bizonyítéka, hanem inkább azt jelzi, hogy más forrásból iszunk.

„Ezért örömmel merítetek vizet az üdvösség forrásából.” (Ézs 12,3; KJV)