Ő használja a használhatót                                                                                  Február 3.

János 2,24: „Jézus azonban nem bízta magát rájuk, mert ismerte mindnyájukat.” (RÚF)

JÁNOS 2,18-25

Ez volt az első alkalom, amikor Jézus Jeruzsálemben szolgált. Sokan hittek benne, amikor látták a csodákat, amiket tett. (23. vers) Tökéletes lehetőségnek tűnt, hogy ezeket az embereket felhasználja arra, hogy mindenütt elterjesszék a hírt: Ő a Krisztus. Ehelyett Jézus éppen az ellenkezőjét tette. Nem akarta, hogy az emberek a saját erejükből hirdessék az Ő evangéliumát.

Ez Jézus részéről egy olyan hozzáállást tükröz, amely ma sok keresztényből hiányzik. Jézust jobban érdekli a szolgálat minősége, mint a szolgálat mennyisége. Ezzel szemben a mai keresztények gyakran úgy érzik, hogy „a cél szentesíti az eszközt”.

Fogjuk az új megtérteket és vezetői pozícióba helyezzük őket, ami szöges ellentétben áll a Biblia útmutatásaival. (1Tim 3,6) Sokszor teszik a keresztény hit szószólóivá a filmsztárokat vagy más híres embereket, akik az Úrhoz jöttek. Ez árt ezeknek az embereknek is és Krisztus testének is.

Talán nem érted, miért nem használt eddig az Úr, de biztos lehetsz benne, hogy Ő mindenkit használ, aki használható. Ahelyett, hogy a szükségre tekintesz és könyörögsz Istennek, hogy használjon, nézz alaposan magadba, és kérd az Urat, hogy tegyen használhatóvá!