Hitünk megosztása                                                                                                Január 27.

János 1,41: „Ő, mihelyt találkozott testvérével, Simonnal, ezt mondta neki: Megtaláltuk a Messiást – ami azt jelenti: Felkent.”(RÚF)

JÁNOS 1,37-42

András volt Jézus első tanítványa, aki megosztotta a hitét és Krisztushoz vezetett mást. És nézd, kit hozott!

Péter lett Jézus egyik legnagyobb apostola. Prédikált pünkösd napján, és háromezer embert látott újjászületni. Meggyógyított egy sántát a templom kapujában, és ennek eredményeként ötezren születtek újjá. Feltámasztotta Dorkászt a halálból, megismertette a kereszténységet a pogányokkal, és a Biblia két könyvét is megírta, amelyek emberek milliói felé szolgáltak az évszázadok során.

Gondolj csak bele, hány millió embert érintett meg Péter, és mindez Andrásnak köszönhető! Péter Bibliában feljegyzett teljesítménye jóval meghaladja Andrásét, ám András nélkül Péter nem ismerte volna meg Jézust.

András tette Isten szemében ugyanolyan fontos volt, mint Péteré. Andrásnak – aki bemutatta őt Jézusnak – része volt Péter minden nagyszerű cselekedetében.  Azon a napon, amikor megkapjuk a jutalmunkat az Úrtól, András osztozni fog minden jutalomban, amelyet Péter kap.

Nagyon kevesen fogjuk megrázni a világot úgy, ahogy Péter, de mind arra kaptunk elhívást, hogy megosszuk a hitünket másokkal, ahogyan András megosztotta. És ki tudja? A következő Péter lehet az egyike azoknak, akiket elérsz.