Isten tervének ismerete                                                                                         Január 26.

János 1,23: „Erre ő így felelt: Én kiáltó hang vagyok a pusztában: egyengessétek az Úr útját, ahogyan Ézsaiás próféta megmondta.” (RÚF)

JÁNOS 1,19-36

János tudta, hogy ki ő és mi az elhívása. Ez volt a sikerének az egyik kulcsa.

Legtöbbünkkel ellentétben Jánosnak nem volt identitásválsága, miközben felnőtt. Kezdettől fogva ismerte Isten tervét és célját az életére, és egész életében arra készült.

Istennek épp olyan biztosan szándéka van az életeddel, mint ahogy Keresztelő Jánoséval szándéka volt. Ahhoz, hogy sikerrel járj, fel kell fedezned Isten tervét az életedre, aztán pedig oda kell magad szánnod a megvalósítására.

Nem elég a saját utadat járni, aztán Isten áldását kérni rá. Ha viszont tudod, hogy Isten akaratát cselekszed, akkor soha nem kell kérned az áldását. Az Ő akarata ugyanis már áldott.

Az Úr céllal teremtett téged. Az adottságaidat és a képességeidet azért kaptad, hogy teljesítsd az Ő szándékát. Elérhetsz némi korlátozott sikert, ha a saját céljaidra használod ezeket a talentumokat, ám soha nem fogod felfedezni a benned rejlő valódi lehetőséget, ha nem az Úr irányítja őket és nem Őt szolgálják.

A jó hír az, hogy Isten jobban ki akarja nyilatkoztatni neked az életedre vonatkozó tökéletes tervét, mint ahogy te tudni szeretnéd. Biztos lehetsz abban, hogy ha tervének az ismeretét kéred, megkapod. (Mt 7,7) Megmutatja neked jó, neki tetsző és tökéletes akaratát. (Róm 12,1-2)