Keresztelő János szolgálata                                                                                          Január 21.

Máté 3,1: „Azokban a napokban kezdett Keresztelő János prédikálni Júdea pusztájában.” (RÚF)

MÁTÉ 3,1-12; MÁRK 1,1-8; LUKÁCS 3,1-18

A fenti igerészek Keresztelő János szolgálatáról írnak. Harminc évet töltött Júdea pusztájában erre a szolgálatra készülve. Aztán mindössze hat hónapig tartott – mielőtt bemerítette Jézust, és az emberek követni kezdték a Messiást. Mégis abban a rövid hat hónapban egy egész nemzetet fordított Isten felé.

Nem a szokásos utat választotta, és nem ment oda, ahol az emberek voltak. Kint volt a pusztában, és az emberek mentek hozzá. Nem volt más reklámja, mint azoknak a bizonysága, akik hallották őt. Nem volt puccos evangélista, aki a kor legújabb divatját követte. Nem csinált semmit úgy, ahogyan a vallási vezetők tanították a szemináriumaikban, mégis működött.

Hat rövid hónap alatt egy egész nemzet felbolydult és izgatottan várta a Messiást egy olyan ember jóvoltából, aki nem volt átlagos.

Ami sokunkat visszatart attól, hogy Isten használjon bennünket, a csordaszellem. Annyira félünk attól, hogy mit gondolnak mások. Igyekszünk olyanok lenni, mint mindenki más, aztán csodálkozunk, hogy miért ugyanazokat az eredményeket érjük el, mint mindenki más. Ez nem bölcs dolog.

János teljesen átadta magát a Szent Szellemnek, és minden nehézség ellenére sikerrel járt. Merd követni a Szent Szellemet még a tömeggel szemben is, és te is természetfeletti eredményeket fogsz elérni!