Vannak időszakok az életben, amikor mindnyájan olyan döntésekkel szembesülünk, amelyek megváltoztatják a sorsunkat. Például az újjászületés olyan döntés, amely megváltoztatja örök sorsunkat. Vannak olyan döntések is, amelyek megváltoztatják életünk menetét ebben a világban.

Az Ézsaiás 6,8 ezt mondja: „Majd az Úr szavát hallottam, amint ezt kérdezi: Kit küldjek el, ki lesz a követünk? Én ezt mondtam: Itt vagyok, engem küldj!” (RÚF)

Amikor azt mondta: „Küldj engem, Uram!”, Ézsaiás óriási döntést hozott. Amikor sorsfordító pillanatokat élünk át, hogyan lehetünk biztosak abban, hogy helyes döntést hozunk? Szeretném megosztani veled az életformáló döntések meghozatalának négy összetevőjét.

Az első összetevő az, hogy legyen egy izgalmas célod. Nem akármilyen cél, hanem egy izgalmas cél – egy olyan cél, amely nem csak másoknak, hanem neked is izgalmas. Arra bátorítalak, hogy legyél kíváncsi. Isten erőteljes módon tudja használni a kíváncsiságodat. Foghatja az áhítatodat és a csodálkozásodat, és új dolgok felfedezésére vezethet.

A második összetevő az, hogy tudd, hol vagy. Az Efézus 2,6 azt mondja, hogy Krisztussal együtt ülsz a mennyekben. Ez az a hely, ahol vagy. Tudnod kell, hogy hol vagy, ellenkező esetben nem fogod tudni, hogyan juthatsz el oda, ahova akarsz – még akkor sem, ha teljesen tisztában vagy azzal, hogy hova akarsz menni.

A harmadik összetevő az elkötelezettség. Az elkötelezettség hatalmas dolog. Könnyű azt mondani, amit a legfontosabbnak tartasz, de valójában elkötelezettnek kell lenned. Egy prioritási sorrendnek kell meghatároznia azt, ami iránt mindennél jobban elkötelezett vagy. Ha vannak prioritások és elkötelezettségek, az megváltoztatja az életünket.

Képzeljük el, hogy az első három hozzávalóból tortát készítünk. Miután elkészítettük, rátesszük az utolsó hozzávalót, a cukormázat. A mi forgatókönyvünkben a negyedik és egyben utolsó összetevő a döntéshozás. Döntéseket hozni elképesztően szórakoztató és könnyű, ha tudjuk, mit csinálunk. Van azonban egy fontos sütési tipp: ne próbáld feltenni a cukormázat azelőtt, hogy a torta elkészült volna. Valószínűleg csalódni fogsz az eredményben.

A nagy döntések meghozatala valójában könnyű, ha van egy izgalmas célod, tudod, hol tartasz, és tisztában vagy a prioritásaiddal és a kötelezettségeiddel. Válaszd ki a következő lépést e négy összetevő alapján, és máris biztosan léphetsz előre a sorsod felé.

 

Daniel Bennettről

Daniel Bennett a misszióban nőtt fel, és mindig is szívügye volt a szolgálat. Szolgált a légierőnél, misszionárius volt Nicaraguában és Oroszországban, valamint dolgozott a Charis Bible College több intézményében is. 2009-ben végzett a Charison, a Colorado University Colorado Springs-i kampuszán pedig 2012-ben szerzett diplomát. Daniel jelenleg a Charis oktatásért felelős ügyvezető igazgatójaként dolgozik. Feleségével, Ashley-vel szeretnek egy olyan szolgálat részesei lenni, amelyik életeket változtat meg világszerte.

Originally posted 2022-03-14 10:03:43.