Greg Mohr: A hallás és a gyógyulás közötti kapcsolat

„Mert megkövéredett e nép szíve, fülükkel nehezen hallanak, szemüket behunyták, hogy szemükkel ne lássanak, fülükkel ne halljanak, szívükkel ne értsenek, hogy meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.”

(Mt 13,15)

 

Ebben az igeszakaszban Jézus a gyógyulásunkat a hallásunkhoz köti. Először meg kell hallanunk a gyógyulásról szóló igét, mielőtt az alapján cselekedhetnénk. Bele kell merülnünk az Istennel való kapcsolatunkba, hogy meghalljuk Őt és rá hagyatkozzunk a gyógyulás elnyerésében.

Isten sokféleképpen gyógyít, de nem engedi, hogy jobban függjünk a módszertől, mint tőle. Ő mindig gyógyulást tartogat, de azt nem minden alkalommal ugyanúgy fogja megnyilvánítani. Ezért elengedhetetlen Őt keresnünk, hogy az engedelmesség milyen lépését kell megtennünk ahhoz, hogy gyógyulást kapjunk.

A Biblia számos példát mutat arra, hogy Jézus milyen módszerekkel gyógyította a betegeket. Ő szólt, és a százados szolgája meggyógyult (Mt 8,8-13). Megérintette Péter anyósának a kezét, és a láz elhagyta (Mt 8,15). Ráköpött a vakságra, és az elmúlt (Jn 9,6). A lényeg az, hogy Jézus nem mindig ugyanúgy gyógyította meg az embereket.

Az én gyógyulással kapcsolatos tapasztalataim is megkövetelték a hit konkrét lépéseit. Amikor 1977-ben rákot diagnosztizáltak nálam, Isten arra utasított, hogy műtétileg távolíttassam el a daganatot, aztán pedig menjek el három emberhez, és kérjem meg őket, hogy imádkozzanak értem. Ezeknek a hitbeli lépéseknek az eredménye gyógyulás volt. Amikor a fiam, Michael megbetegedett, nem tudtuk ugyanezt megtenni érte, mert Isten nem így vezetett minket. Azt mondta nekünk, hogy merüljünk el az Igében, és csak az Igét szóljuk Michael felett. Ez hozta el neki a gyógyulást.

Minden egészséggel kapcsolatos harc más és más. Az Úrra kell hagyatkoznunk, és az Ő hangjára kell figyelnünk. Isten jelenlétébe kell kerülni, figyelni az Ő útmutatásaira, és követni Szellemének vezetését.

Isten nem személyválogató. Az Igéjét jelekkel fogja megerősíteni, amelyek követnek téged és a családodat. Amikor tehát mások felé szolgálsz, ne tedd rá a kezedet mindenkire. Szánj időt arra, hogy meghallgasd mind az egyént, mind a Szent Szellemet. A Szellem mindenkiről mindent tud, és Ő majd megadja neked a szükséges útmutatást.

 

Greg Mohrról

Greg konferenciák előadója és több könyv szerzője. Ismert tanító, aki a szívéből szól, és a Charisban több alaptantárgyat tanít, például az Isten legjobbjában élni, Isten szerinti jólét és A Szellem ajándékai című modulokat. Korábban huszonnégy évig a texasi Decaturban található River of Life Church vezető lelkipásztora volt. Az oklahomai Broken Arrow-ban működő Rhema Bible Training Centerben végzett, és Bethanyben a Southwestern Christian Universityn szerzett mesterdiplomát gyülekezetvezetésből. Gregnek és feleségének, Janice-nek négy gyermeke és tizenkét unokája van.