World Outreach – 2021. augusztusi hírlevél Vezetők képzése. Életek átformálása. Nemzetek megérintése.

Bizonyságok a harmadik nagy ébredésről

„Egyfolytában azt kérdeztem: Uram, Te tényleg ezt csinálod? Csak néztem, és a gégemetszésen átesett, teljesen beszédképtelen nő mindenki hallatára beszélt és dicsérte az Urat.” – Leonard Rola, a New York állambeli Beacon Charis Bibliaiskola igazgatója

Egyre nyilvánvalóbb, hogy most a harmadik nagy ébredés idején élünk, és Isten hívja az Ő népét. A világot folyamatosan sújtó bűn, fájdalom és halál ellenére Isten cselekszik ebben a nemzedékben, és ehhez használja a Charis Bibliaiskolát. Ebben a hónapban két hihetetlen történetet szeretnénk elmesélni: igaz bizonyságokat arról, ahogy Isten kegyelme és gyógyítása megnyilvánult az Ő gyermekei számára a Charis Bibliaiskolán keresztül.

Isten mindenhol munkálkodik, még a liftekben is

A chicagói Charis Bibliaiskola az egyik legrégebbi Charis kampusz az Egyesült Államokban. Közel tizennyolc évvel ezelőtt indult, és most a hűséges Jane Landato vezeti.

Jane és férje, Larry évek óta alázatosan szolgálják az Urat és a közösségüket, és nemrég indítottak egy sikeres kurzust, amely a remény és a gyógyulás fénysugara a chicagói közösség számára. A Healing University (A gyógyulás egyeteme) összejövetelén játszódik a történetünk.

A Landatóék kurzusa előtti éjszakán az egyik diákjuk erős testi fájdalmakra ébredt. „Azt mondta, olyan volt, mintha izomgörcs futna a vállától a lába ujjáig” – magyarázza Jane. Olyan intenzív volt, hogy ez a hallgató képtelen volt felkelni az ágyból. „Imádkozni kezdett, és két órán át beszélt a testéhez, amíg végre fel tudott kelni az ágyból, hogy járkáljon a házban.”

Később elment autóval a kurzusra, és elhatározta, hogy megkéri Jane-t és Larryt, hogy imádkozzanak a testét átjáró fájdalom ellen. Besétált az épületbe, belépett a liftbe, és elindult felfelé a második emeletre.

Amint azonban kilépett a liftből, minden fájdalom csodálatos módon eltűnt a testéből. Örvendezni kezdett, és elmondta a többi diáknak, hogy mit tett vele Isten.

„Hisszük, hogy az épület minden részét áthatja a kenet” – mondja Jane. Dicsérjük Istent Landatóékért, akik megnyitják a Charis chicagói kampuszának ajtaját közösségük előtt, reményt és gyógyulást hozva a város lakóinak. Csodák történnek, emberek jönnek Krisztushoz, és ennek örülünk!

 

Béna és beszédképtelen volt, de meggyógyult!

Leonard Rola a New York állambeli Beacon Charis Bibliaiskola igazgatója, és felesége, Lori a segítője. Leonard és családja hozzászokott ahhoz, hogy lássa Isten csodáit. Így amikor Leonard elmeséli egy újabb csoda történetét, úgy beszél róla, mintha mindennapos esemény lenne.

„Szombaton három ember látogatott el hozzánk, mert azt hitték, hogy a Charis még a nyár folyamán is működik. Azt akarták, hogy a Charis diákjai vagy igazgatói imádkozzanak értük.” Majd így folytatja: „Azt mondtuk nekik, hogy az iskola szünetel, de eljöhetnek másnap, mert sok diák itt lesz, és tudunk értük imádkozni.”

Másnap várakozással telve érkeztek a látogatók, köztük egy tolószékes nő, aki teljesen béna volt, gégemetszésen esett át, és nem tudott beszélni.

Leonardnak fülig ér a szája a mosolytól, ahogy visszaemlékszik, hogy mit tett Isten aznap a Charis hallgatóin keresztül. „Imádkozni kezdtek érte és megkenték olajjal. Szégyellem, de majdnem hitetlenkedtem, és azt kérdeztem: Uram, Te tényleg ezt csinálod? A gégemetszés ellenére, és annak ellenére, hogy ez a nő képtelen volt beszélni, dicsérni kezdte az Urat, és mindenki hallotta őt!”

Ám a történet itt még nem ér véget; Isten még nem végzett. Leonard így magyarázza: „Nem sokkal később kicsatolta magát a székből, és letépte a szíjakat, amelyek fogták! Ugye láttad már a kerekesszék lábtartóját? Nos, a következő pillanatban kirúgta az útból, és felállt! Aztán lépett egyet!”

„Istenem, Te tényleg ezt csinálod?”– kérdezte Leonard. Igen, Ő valóban ezt csinálta!

Most ugyanez a nő és a lánya is a Charisba járnak, és megosztják a bizonyságukat Isten jóságáról és csodálatos gyógyításáról. „Állandó várakozással kell élni az életünket – szól bátorítólag Leonard. – Ezeknek az elképesztő dolgoknak kellene a normálisnak lenniük.”

Roláék a Krisztusban való reményteli bizalommal élik az életüket. Lori Rola vastagbél problémákból gyógyult meg, a lányuk pedig a teljes kopaszságból. A fiuk drámai módon felépült a rákból, és maga Leonard a krónikus hátfájásból. Családjuk élő emlékeztetője Isten dicsőségének és annak, hogy Ő milyen jó a gyermekeihez. Dicsőség Jézusnak!

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”

Ézsaiás 40,31

Gyere és legyél a részese annak, amit Isten cselekszik!

Ezek a dolgok nem történhettek volna meg nélküled és Isten nélkül, akit szolgálunk. Te vagy az, aki lehetővé teszi számunkra, hogy vezetőket képezzünk ki, életeket formáljunk át és nemzeteket változtassunk meg. Köszönjük nagylelkű támogatásodat!

Ha még nem vagy a partnerünk Isten általunk végzett munkájában, fontold meg, hogy még ma csatlakozol hozzánk. Áldás lesz számodra tudni, hogy segítettél elérni az embereket szerte a világon.

További információért látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra.