Daniel Amstutz: A vidám szív gyümölcse

Mit jelent vidámnak lenni? Tavaly úgy éreztem, hogy az Úr azt mondja: „Taníts arról, hogyan lehetnek az emberek igazán vidámak nemcsak karácsonykor, hanem minden időben.” A boldogságra való törekvés hamis módja helyett meg fogjuk érteni, mi a valódi gyümölcse annak, ha vidám szívvel élünk.

Gyakran megszállottan igyekszünk a tökéletes környezet kialakítására. Mégis, a kultúránkban zajló dolgok miatt egyesek munkanélkülivé váltak, mások esetleg azzal szembesültek, hogy a barátaik és a családtagjaik elhunytak. Vagy talán némelyeket gazdasági hatások érintettek. Egyszerűen sok minden történik, és ez messze nem tökéletes.

A Példabeszédek 17,22 szerint: „A vidám szív jót tesz, akár az orvosság, a megtört szellem pedig kiszárítja a csontokat.” (NKJV) A vidám szív jót tesz nekünk, akár az orvosság. Ha valakinek megtört a szelleme, az nemcsak a belső emberére van hatással, hanem a külső emberére is. Hihetetlen, hogy a belső dolgok milyen hatást gyakorolnak ránk minden tekintetben.

Most nézzük a Példabeszédek 4,23-at: „Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” Az élet minden dolga a szívből ered! Tehát nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezeket, miközben elvárjuk, hogy bőséges életet tapasztaljunk. Ám foglalkozhatunk ezekkel a kérdésekkel a Szellem és Isten Igéje szerint.

Jézus azért jött, hogy gyógyulást hozzon minden megtörtségünkre, amit tapasztalunk, legyen az mentális vagy érzelmi. A szíved számít Istennek! Ő melletted van, nem ellened. Ő elvezet téged az igazságra, és segít átformálódni, hogy valóban megtapasztalhasd az Ő akaratát az életed minden területén.

Szeretem az 1János 3,20-21-et. Így szól: „…bár a szívünk elítél, Isten mégis nagyobb a mi szívünknél, és mindent tud. Szeretteim, ha pedig a szívünk nem ítél el, bizalommal szólhatunk Isten előtt.”

Amikor a szíveddel kapcsolatos problémáid vannak, amelyekkel foglalkoznod kell, akár az ellenség próbál kárhoztatást hozni az életedbe, akár te magad kárhoztatod magad, felfedezheted, hogy Isten még ennél is nagyobb.

Még ha a körülményeink nem is állnak össze, akkor is élhetünk olyan szívvel, amelynek nem kell aggódnia, mert a kegyelem Isten bennünk élő Szelleme által kiáradt ránk. Mi magunk vagyunk Isten jelenlétének hordozói.

Isten megígérte nekünk, hogy vidám szívvel élhetünk, és bőséges életet ígért nekünk (Zsidó levél 10,36). Nem kell alkalmazkodnunk a kultúránkban uralkodó depresszióhoz, félelemhez és őrülethez. Isten nem arra tervezett minket, hogy így éljünk.

Amikor Isten Igéjét alkalmazzuk az életünkre, az vidámmá teszi a szívünket. Szeretném, ha vidám szívvel élnél, hogy ünnepelhesd Isten belülről kifelé áradó kegyelmét az életedben.

Daniel Amstutzról

Daniel a Woodland Park-i Charis Bibliaiskola dicsőítő csapatának és a Dicsőítő iskolának, valamint a Gyógyító iskolának az igazgatója. Tapasztalt, felszentelt szolgáló; dalszerző, előadóművész; és a The Place of His Presence (Az Ő jelenlétének helye) című új könyv szerzője. Élethosszig tartó szenvedélye, hogy nemzedékünket a „szellem és az igazság” elfogadására nevelje, és hogy a művészetek Isten dicsőségét szolgálják. Daniel több kurzust is tart a Charis Bibliaiskolában; többek között az Imaszolgálók képzése, az Újszövetségi dicsőítés és a Dicsőítő életforma című modulokat tanítja.