Miért a CHARIS?

“Nem voltam biztos benne, hogy a középiskola után azonnal a Charis Bibliaiskolába kellene mennem” – meséli Brittanie Edstrom. “A szüleim hosszasan próbáltak rábeszélni… de mindig azt vallottam, hogy először normál iskolában tanulnék tovább, és csak azután a Charis. Egy nap aztán nagyon nyíltan beszélgettünk anyukámmal a jövőmről. Elmondta, hogy a tanulmányok után azonnal elkezdődik a nagybetűs élet. Az ember karriert épít, házasodik, családot alapít, gyökeret ver valahol. Már nem adatik meg az a fajta szabadság, hogy egy bőrönddel a kézben irány a bibliaiskola. Miután erről beszéltünk, fontossá vált számomra, hogy az iskola után azonnal a Charishoz jelentkezzek, és ezt a döntést meg is hoztam. Életem legjobb döntése volt.”

Az Andrew Wommack Ministries két fontos célt tűzött ki a Charis Bibliaiskolákkal kapcsolatban: a hallgatókat Isten Igéjében kalauzolni, és olyan környezetet teremteni, ahol hasonló szellemiségű hívőkkel lehetnek együtt. Brittanie csupán egy a sok-sok hallgatóból, akik úgy döntöttek, hogy a középiskola és a szaktudás megszerzése között a Charist választják. Ez az időszak, melynek során szilárd igei alapokat szerezhetnek, kapcsolatokat építhetnek ki más hívőkkel, és megismerhetik, hogy kik ők a Krisztusban, döntő jelentőségű felkészülést jelenthet az élet kihívásaira.

Brittanie így folytatja: “Azt hiszem, fontos volt számomra, hogy a Charisnál tanuljak, mert tudni akartam, ki vagyok valójában, miben hiszek, és miért éppen abban hiszek. Nem akartam mások véleményére hagyatkozni. Közvetlen összeköttetésre vágytam Istennel, olyan kapcsolatra, amely biztos alapot ad. Éreztem, milyen fontos számomra, hogy személyes kapcsolatban vagyok Istennel. Megtanultam meghallani a hangját, hogy ott legyek, ahol Ő szeretné. A bibliaiskola arról szól, hogy megtaláljuk a helyes utat az életben. A Charisnál megtanultam, hogyan követhetem az életutamon Istent.”

Egy gondolat “Miért a CHARIS?” bejegyzéshez

  1. Andrew Wommackot nagy odafigyeléssel hallgatom a PAX TV-ben, amikor csak tehetem, sokat tanulok tőle. A 2016 09. 22-ei adásban mondta, hogy a Biblia sehol nem mondja, hogy Isten bocsánatát kell kérnünk, mert már megadta. DE a MIATYÁNK-ban a legszentebb imában, ahányszor elmondjuk, mindig kérjük a bocsánatát (azzal az ígérettel, hogy mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek). Hogy értette ezt Anrew? Kérem válaszoljanak!
    Köszönettel,
    Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük